Stadskantoor 

Re-design project Venlo

In 2016 werd het nieuwe stadskantoor van Gemeente Venlo geopend. Dit moderne, groene pand staat in het teken van ‘het nieuwe werken’ en is, zoveel mogelijk, volgens Cradle to Cradle principe ontworpen en ingericht. Gemeente Venlo en het Comité voor Kunst in openbare Ruimte (KOR) nodigen Daan en ontwerpers Tim Notermans, Jannie Schmitz en Juup Backes uit om speciaal voor het nieuwe stadskantoor een aantal unieke elementen te ontwerpen met hergebruikte materialen als basis. Daan bedacht onder andere een mobiele kiosk die kan worden ingezet tijdens borrels en andere evenementen in het gebouw. Drie kunststof bankjes die al jaren op het Kazerneterrein stonden, werden omgetoverd tot speltafels. Houten bankjes uit het Rosarium vormen nu een luxe lounge area en van oude melkpakken werd een sjabloon gemaakt van ECOR, dat met slechts enkele vouwen kan worden gebruikt als een stevige bijzettafel. Kleur kreeg in deze ontwerpen geen esthetische functie, maar werd slechts het middel om zichtbaar te maken of materiaal nieuw was, of was hergebruikt. Blauwe delen van de ontwerpen zijn hergebruikte materialen, en rode delen zijn nieuwe materialen om het ontwerp uiteindelijk zijn nieuwe functie te kunnen geven. Daan werkte voor deze opdracht mee aan alle eindproducten. Samen is nagedacht over alle individuele elementen, om uiteindelijk samen één duidelijk concept te kunnen presenteren.

Fotografie Egon Notermans

SHARE