Factory of the Future 

showcasing a factory for your visitors

In Venlo is er in de fabriek van Canon-Océ door proces engineers een nieuwe layout gemaakt voor de assemblage van vijf verschillende printers (cutsheet en grootformaat). Dit alles is gebaseerd op de zogenaamde LEAN manufacturing filosofie, waarbij constante optimalisatie van processen en werkomgeving (Kaizen) voorop staat.

 

Daan is gevraagd om de fabriek geschikt te maken voor bezoek van externen (suppliers, klanten, toeristen etc). Er is een ruimte waar presentaties gegeven worden en waar bezoekers kunnen ervaren wat “Continuous improvement” nu eigenlijk betekent en hoe de organisatie daarop ingericht is.

 

Daarnaast is er een duidelijke boulevard gecreëerd waar bezoekers kunnen zien hoe medewerkers hun directe werkomgeving optimaliseren (Kaizen posters).

 

Bezoekers die onder begeleiding de fabriek in gaan moeten eerst passende kleding aan en voorzien worden van antistatisch schoeisel (ESD). Daan heeft de kleedruimte ook ontworpen.

 

Bij binnenkomst ziet de bezoeker een duidelijk scheiding tussen het zogenaamde ESD-gebied en de kleine boulevard. De scheiding (een barrière van acrylaat en een buissysteem) is gemaakt van restmateriaal van een proces van Océ elders in het complex.

 

Het plan is om op termijn ook structuur aan te brengen in de signing in de fabriek, zodat je heel duidelijk de stappen kunt zien die een machine doorloopt voordat deze naar de klant gaat. Ook liggen er plannen om een plateau te maken van waaruit de bezoeker de hele fabriek kan overzien.

SHARE