Relatiegeschenk Limburg 

De provincie gedefinieerd in elevated print.

Het relatiegeschenk van de Provincie Limburg kent een lange traditie van verrassende vormen en ontwerpen. Deze keer komt het ontwerp van

Daan de Haan

 

Daan ontwierp een driedimensionale voorstelling van de provincie Limburg en de aangrenzende regio’s. Aan de hand van de GIS-informatie die beschikbaar is op http://portal.prvlimburg.nl/gisviewer bouwde hij een compositie van honderden kegeltjes. Ieder type kegeltje staat voor een geografisch basiselement. Van stedelijk gebied tot natuur en van rivier tot landbouwgrond. Het toont op boeiende wijze de veelzijdigheid en landschappelijke kwaliteit van de provincie.

 

Om het driedimensionale ontwerp te produceren werkten de Provincie Limburg en Daan de Haan nauw samen met Océ Technologies BV in Venlo. Daan en Océ wilden in het ontwerp een door Océ ontwikkelde innovatie ten volle benutten. Océ ontwikkelt namelijk op haar Research en Developmentafdeling in Venlo een speciale inkjet printtechnologie. Bij deze printmethode wordt een product opgebouwd uit laagjes inkt om reliëf te realiseren. Een veelbelovende printtechniek met oneindig veel mogelijkheden.

 

De provincie Limburg is de eerste formele

opdrachtgever voor het inzetten van deze technologie en onderscheidt zich zo in het stimuleren van innovatie en creativiteit. Laat je inspireren door dit abstracte miniatuurlandschap.

Fotografie Petra Lenssen

SHARE