Revitalisering kantine 

met Ellis Regina Jansen voor Océ

Voor het team van de fabrieken van consumables (de spullen die de klant nodig heeft om de printers te gebruiken: inkt, toner, opc-banden) heeft Daan een project gerealiseerd met een aantal onderdelen.

Een oude kantine is aangewezen als een plek om te zorgen dat operators en andere werknemers van verschillende fabrieken elkaar meer gaan ontmoeten en weer samen gaan lunchen. Betrokkenheid van operators wordt gestimuleerd door een frisse ontmoetingsplek. Ook wil Océ laten zien aan sollicitanten en young professionals dat er geïnvesteerd wordt in de arbeidsomstandigheden en dit bijdraagt aan de werving van personeel.

 

Ten eerste hebben we de kantine nieuw leven in geblazen door te schilderen. De kantine zit in een van de oudste gedeeltes van het complex van Océ en de kantine heeft architectonisch al een mooie kwaliteit (lijkt op kleuterscholen van na de oorlog). Veel licht, mooie schrootjes, etc etc.

Naast de schilderbeurt hebben we de tafelbladen voorzien van prints, zijn er picknickbanken in de ruimte gezet om te stimuleren dat mensen informeel elkaar ontmoeten of om snel even een werkbespreking houden. De oude uitgiftebalie is nu een plek waar de koffieautomaten staan, met mooie uitgesneden letters (uitvoering allemaal door CAS standbouw).

 

Ten tweede heeft Daan samen met fotografe Ellis Regina Jansen een project bedacht om alle productieprocessen op een spectaculaire wijze in beeld te brengen. De productie van veel van de consumables is heel interessant, zeker als je ze van heel dichtbij kan zien. Chemische en machinale processen, een kijkje in de keuken.

 

Met dit project willen we mensen op de werkvloer laten zien aan wat voor mooie producten ze meewerken, maar ook willen we de kantoren voorzien van kunst die gerelateerd is aan de functies van de fabrieken.

 

Ellis is in zeven productielijnen gedoken en is er in geslaagd om de kracht en kern van de producten op een prachtige manier vast te leggen. De abstractie en vervreemding zorgen ervoor dat het beeld spannend blijft en dat alleen de kenners kunnen duiden wat er in het beeld eigenlijk gebeurt.

Foto's door Ellis Regina Jansen https://www.ellisregina.com/

SHARE