Virtual memorial Chriet Titulaer 

Een monument voor Chriet Titulaer

Woensdag 9 mei 2018 is het 75 jaar geleden dat de markante wetenschapper Chriet Titulaer werd geboren in Hout-Blerick.

Zijn overlijden in April 2017 en de stroom aan reacties die daarop volgde maakte duidelijk welke rol Chriet heeft gespeeld in de Nederlandse cultuur.

 

Dus een eerbetoon was niet meer dan logisch!

Tim Arts en Daan de Haan bedachten een monument voor Chriet Titulaer. In nauwe samenwerking met KPN, animatie studio Job, Joris & Marieke en de familie hebben daan en tim gewerkt aan een passend eerbetoon.

In Hout-Blerick, het geboortedorp van Chriet Titulaer komt een grote retro televisiekast te staan met daarin een hologram van Chriet.

Voor dit hologram lieten Daan de Haan en Tim Arts een geanimeerde versie van Chriet maken. Daarvoor schakelden ze animatie studio Job, Joris & Marieke in.

In de TV zijn verschillende fragmenten te bekijken waarin de geanimeerde Chriet vertelt over wetenschap en techniek. De fragmenten zijn gebaseerd op archiefbeeld, het animatiekarakter spreekt dus met de echte stem van Chriet. Op deze manier is Chriet vereeuwigd op een manier die hij zelf passend had gevonden, niet ouderwets met een bronzen beeld, maar eigentijds en innovatief.

Idee: Tim Arts en Daan de Haan

Animaties: Studio Job joris en Marieke

Sponsoren: KPN, Provincie Limburg, Gemeente Venlo

Techniek: RealFiction & Dynamic -beeld, licht en geluid.

Bouw: Thijssen Metaal

SHARE